Myckelbyns Gästgiveri - hotell med spa i Malung
VälkommenBoendeAktiviteterSpaHistorikAktuelltKontakta oss


Historik


Denna magnifika byggnad blev klar 1893 och blev den nya folkskolan "Kyrkskolan". Kallades även för "Högon" som betyder högarna på svenska..

Huset är uppfört i nationalromantisk fornnordisk stil med utmärkande drag som drakarna på taket. Två stora lägenheter som lärarna har bott i under åren, och tre stora klassrum rymdes i den stora byggnaden. Här har många genarationer malungsbor gått i skolan fram tills år 2004 när den lades ner.

Vi började med varsam hand att renovera det gamla huset våren 2005. Ett av de gamla klassrummen finns kvar - "örnen" - där vi nu serverar frukost och anordnar fester. Vi har inrett med en gammeldags spegelpanel som går i mahogny och väggarna i dalablått. De övriga klassrummen blev till sex hotellrum, en ny korridor gjordes och den gamla blev till ytterligare nya hotellrum. Ett lärarrum på bottenplan bytte plats mot en uthyrningslägenhet. Högst upp i byggnaden under drakarna håller spa-tjejerna till; här kan man prova det mesta i behandlingsväg - från professionell hudvård till kurbad, från nagelförlängning till alla möjliga olika massagebehandlingar.


Välkomna till oss!


Webbdesign från Mediaverket